Letterlijk een flinke onderneming, zo lees ik in het artikel van afgelopen week, voor een paar studenten Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Hoornaars Nick (25, foto boven l.) en Dion (23, foto boven r.) Bootsveld hadden hun in 2017 overgenomen kookstudio ingezet om die tijdens hun Minor Ondernemerschap verder uit te bouwen.
“De lokatie in Medemblik liep niet helemaal volgens verwachtingen. Teveel gericht op catering.” legt Dion mij uit. Hij vervolgt trots lachend: “De combinatie die we nu zijn aangegaan met een topkeukenbouwer in Zwaag is het helemaal. De groepen die bij ons een kookworkshop willen doen kunnen dat doen in een professionele designkeuken. Twee vliegen in één klap.” De lokatie Factorij in Zwaag is een ‘winkelstraat van keukenaanbieders’ en op nummer ’31b’ is Lekkerkoken.nu vanaf deze week gevestigd.
Op de foto met… Nick en Dion
Nick deed in 2018 de 26e minor Ondernemerschap en zijn twee jaar jongere broer deed het in de daaropvolgende 27e editie. Samen met coach Dymphna (foto m.) onderzochten zij de mogelijkheden om hun kookstudio’s uit te bouwen naar een nieuw level. Meerdere lokaties? Nieuwe lokatie of toch extra lokaties? Specifieke marketingsstrategie? Alle vraagstukken werden uitgewerkt terwijl ondertussen de workshops vanuit hun ‘oude’ lokatie Medemblik door gingen. Die lastige spagaat is de broers goed afgegaan met als resultaat de supermoderne, gloednieuwe setting in een van de kroonjuwelen van Zwaag.
Ik zie een medewerkersuitje al in het verschiet!
VERDER LEZEN IN NH-DAGBLAD?