

Deze week maakt ons team van de week een dubbelslag mee. Hun puzzelmozaïek van Amsterdamse geveltjes krijgen een plek bij een drietal galleries is Amsterdam Centrum en hun tweede idee (geveltjes-onderzetters) komen in een zestal souvenierwinkels in de binnenstad te liggen. Brede glimlachen op de gezichten van de mannen van CityCatchers. Rede genoeg om het moois van dichtbij te aanschouwen om ze deze week extra aandacht te geven.
Even de CityCatchers voorstellen
Siebe Witteveen is 23 jaar en studeert MER. Voetbal- en festivalliefhebber Milan van Tuijl (22, foto m.) studeert Bedrijfskunde en het drietal is compleet met Kevin Seegers (22, l.) die naast kledingadviseur bij van Gils ook nog even tussendoor CE studeert. Moet kunnen. Hé wie is die man met die baard? Ingognito? Is dat de kunstenaar? Of de kunstemaker?
Samen vormen zij dus het creatieve bedrijf CityCatchers.
Dat laatste kun je zeker zeggen. De afgelopen weken hebben ze alle mogelijkheden (en onmogelijkheden) van het uitzagen van vormen via een laserbrander uitgeprobeerrd. Het succes mag er zijn. Bekijk maar eens de het resultaat. Ik ben er trots op dat mijn tekeningen op deze manier door CityCatchers (mooie naam ook!) tot een nieuw product zijn ontwikkeld. En dan heeft het drietal mij extra aan het werk gezet om meer tekningen voor ze te maken! Ook voor mij dus handen uit de mouwen.
Verschillende doelgroepen, verschillende prijzen?
Dat de doelgroepen zo ver uit elkaar liggen heeft CityCatchers ook verrast, zo blijkt uit de reactie van Milan.
“Het maken van een puzzel met losse stukjes is zelfs voor een lasercutter een tijdrovende klus.” zo merkt hij op, “Dat maakt het meteen een duurder product dan waar we op hoopten.” Kevin vertelt dat hij met die duurdere prijs ‘toevallig’ binnen liep bij een art-gallerie die daar heel enthousiast op reageerde. “En nu ligt onze gevelpuzzel daar.” lacht hij tevreden. “De prijs voor een puzzel ligt op € 40,=”
“Omdat klanten in Spot dachten dat onze kleinere ongezaagde versie een onderzetter was, hebben we vier verschillende onderzetters gemaakt die voor € 4,95 in o.a. Spot verkocht worden.” Ik lees van het gezicht van Milan dat dat ook eigenlijk een verrassende ontwikkeling was. Mooi.
De laserstraal kan de hele dag draaien
Met deze twee successen op zak moeten de CityCatchers nu op zoek naar stilstaande lasermachines in het land om te kunnen produceren. “Om een lasercutter te huren is best wel prijzig.” merkt Siebe op. “Ja, eigenlijk moet je er gewoon een aanschaffen, maar daar zijn we op dit moment nog niet aan toe. Eerst moeten we afwachten hoe de verkopen zich ontwikkelen.”
Ondertussen moet er dus gehuurd worden. De eerste verkoopcijfers zijn gelukkig bemoedigend. En dat maakt blij!
Veel succes!