Alex van Heeswijk

Wie ben ik?

Binnen de Hogeschool van Amsterdam is Alex van Heeswijk sinds 2002 volop bezig met ondernemend onderwijs, zowel actief bij onderwijsprogrammering als in de rol van docent/coach. Samen met een  van de minor Ondernemerschap in 2006 is Alex verantwoordelijk voor de vakken Netwerken, Beeldmerken en geeft hij de Elevator Pitchtrainingen. Sinds juni 2016 is Alex ook één van de vijf ontwikkelaars van de nieuw op te zetten 2-jarige opleiding Ad Ondernemen die de Hogeschool van Amsterdam per september 2018 wil gaan lanceren (Ad = Associate degree).

Alex is met uitzondering van de vrijdag alle dagen in de week beschikbaar in Studio HvA.

StartUp Magazine… al meer dan 500 edities!

Wekelijks verschijnt het online magazine van de minor Ondernerschap (StartUpMagazine). Alex heeft daar de eindredactie van, schrijft columns en verzorgt het fotowerk. Natuurlijk kan hij daar de hulp van journalistiek aangelegde studenten goed gebruiken. Afgelopen 22e minor verscheen zelfs de 500e editie van dit in 2006 gestarte magazine. Dat werd met gezang en taart gevierd!

Alex van Heeswijk,  creatief: van muziek tot tekenen en van spraakzaam tot spraakmakend

De meervoudige creatieve spagaat van Alex van Heeswijk kan ondernemers goed helpen bij het ontwikkelen van bedrijfsconcepten. Zo is Alex een vaardig tekenaar, hij fotografeert en kan hij creatief meedenken tijdens ontwikkelprocessen. Het feit dat hij liedjes schrijft en columnist is, is misschien voor ondernemers wat minder bruikbaar, maar zijn netwerk daarin kan wel weer heel nuttig zijn. De afgelopen minor inspireerde Alex een groep studenten tot het oprichten van een popband. Ook is Alex de inspirerende kracht achter de band die bestaat uit oud-minorstudenten: Meester Cees Het Pakt. Alex presenteert makkelijk en is daarmee een veel gevraagd moderator (o.a.  voor Paradiso, Meester Cees’Open Podium en de HvA).

Alex’ boek over ondernemerschap: ‘Mijn onderneming staat als een huis’

In 2016 is het eerste boek uit van Alex van Heeswijk uitgekomen dat via MyStudystore en BOL.com verkrijgbaar is. In het boek behandelt Alex alle onderdelen die voorbij komen als je je onderneming gaat opzetten. De onderdelen vormen bouwstenen in het bouwwerk dat jouw onderneming is. Het boek gaat ‘Mijn onderneming staat als een huis’.
Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden beschrijft Alex de te nemen stappen naar ondernemen. Een must om te hebben voor iedere startende ondernemer.

 

Alex van Heeswijk is zelf tot 2000 zelfstandig ondernemer geweest in groothandel, detailhandel en grafische wereld. Vanaf 2001 is hij werkzaam voor de Hogeschool van Amsterdam en schreef mee aan de eerste stappen van de HvA op het gebied van ondernemend onderwijs.

lo res Alex v Heeswijk 25-1-16-8881

 

 

Linkedin

E-mail

blog

Website