Geen pagina gevonden voor het weergeven van nieuwsitems

Ying naar Kenia

Op 1 augustus vertrekt oud-minorstudente Ying de Jong samen met een team van Join The Pipe naar Kenia om daar 10.000 Bogo Bottles uit te delen aan kinderen in nood. Ying (foto r.) verkocht afgelopen 22e minor samen met teamgenote Mirjam de meeste waterflessen voor het goede doel en verdiende daarmee deze reis. Wij gaan Ying volgen, … op afstand.

De Bogo Bottle is een initiatief van filmer Geraldo Vallen. Het valt in zijn ‘water voor de hele wereld én voor iedereen’ plan. Waterputten in droge landenen een waterfles voor alle kinderen zodat ze niet uit eigen (vieze) handjes hoeven te drinken. Voor iedere verkochte Bogo Bottles in Nederland gaat er ook een naar een kind in nood.
De minor Ondernemerschap heeft drie jaar lang het project gesteund en studenten hebben als verkoopopdracht totaal meer dan 20.000 stuks verkocht in Nederland. Even zoveel flessen gaan dus naar Afrika. Afgelopen jaar is het eerste minorteam (uit minor 21) naar midden Afrika gegaan voor een eerste uitdeelactie. Een foto daarvan zie je onder.

1 Augustus gaat Ying – Mirjam heeft afgezien van de trip – en wij hopen de resultaten in het eerstvolgende StartUp Magazine eind augustus daarover te berichten.