Geen pagina gevonden voor het weergeven van nieuwsitems

Watch out, here I am

Het eerste Onobu horloge is (eindelijk) leverbaar. Niets, behalve het horloge zelf natuurlijk, liep bij het ontwikkelproces op tijd, maar het resultaat van de optelsom van overtuigingskracht, geduld, vertrouwen en vooraf betaalde pré-orders betaalt zich nu uit. Sam de Vries (foto boven), Jim van Someren en Erik Veldhuysen kunnen uitleveren!

Onobu succesvol tijdens 22e minor Ondernemerschap

Niet alleen de ‘early adopters’ wisten zij afgelopen minorperiode te overtuigen. Tijdens hun eindpresentatie afgelopen januari 2017 ontlokte het drietal de assessoren Jan Willem en ondergetekende (niet de allermakkelijksten!) tot het geven van het uitzonderlijk hoge eindcijfer 9. Hoho, ik ben nog niet klaar, want op woensdag 25 januari beloonde de vakjury hun Elevator Pitch met de eerste prijs voor hun sterke pitch. Met de presentatie van de eerste serie horloges blijkt de Visma-cheque van € 1000,= onderdeel te zijn van de optelsom die ik hierboven noem.

Het verhaal van het horlogebandje

Elke minor hebben we wel iets met horloges. Niet zo gek natuurlijk, want iedere wereldburger boven de 6 jaar heeft er een om de pols. Ook in de huidige 23e minor Ondernemerschap zijn ‘horlogemakers’ aan de slag. Over het avontuurlijke verhaal rond Moberly Jourdain schreef ik al meerdere malen.
Het verhaal van het Onobu horloge zat ‘m niet specifiek in het uurwerk. Oké, het eigen ontwerp van de wijzerplaat bleek ook bijzonder te zijn in de horloge-industrie, nee, het verhaal zat vooral in het horlogebandje.
De horlogebandjes van de Onobu-horloges zijn gemaakt van ambachtelijk leer. Denk daarbij aan het werkschort van de kunstenaar, de leren werkjas van een brandweer of de stoere jas van de Solexrijder.

Als fan van de Solex – mijn vader reed op de razendpopulaire bromfiets-met-motortje-op-voorwiel uit de ’60’s – krijg ik vandaag mijn bestelling uitgeleverd. Een emotioneel moment wordt dat, op zeker.

Wil je meer weten over de eerste collectie van van de Onobu-horloges? Kom dan a.s. donderdag naar de finale van de Elevator Pitch. Sam (foto r.), Erik (l.) en Jim (midden) zullen daar zeker zijn!

Donderdag 22 juni
Finale Elevator Pitch
Plantage Middenlaan 4a
Amsterdam Centrum Oost

Aanvang programma: 20:00 uur
Entree gratis (neem vooral een introducé(e) mee)

Tekst en foto’s: Alex van Heeswijk