Geen pagina gevonden voor het weergeven van nieuwsitems

Dwest gewoon the best

Als je aan een wedstrijd mee doet en de daarvoor afgesproken spelregels ter harte neemt, dan hoef je als ondernemer alleen nog maar een flinke dosis passie aan je verhaal toe te voegen. Dwest had gewoon de best voorbereide én best uitgevoerde Elevator Pitch van afgelopen donderdag in Desmet Studio. Het betaalde zich uit in de Visma-cheque van € 1000,-. Gefeliciteerd!

Dwest: start van een nieuwe fashionlijn

Dwest wil met de nieuw op te zetten kledinglijn de (ontbrekende) schakel worden tussen de spijkerbroek en het maatpak. Hun eerste – met kleine molentjes beprintte – broek werd tijdens de Elevator Pitch met overtuiging en passie gepresenteerd. Dwest bestaat naast de fashion studenten Annebel Ploeg (AMFI-HvA, foto boven 2e van l.) en Rachel Venneker (Textielkunde-Saxion Hogeschool, foto 4e van r.), uit Tomas Overhof (Sport Marketing JCA-HvA, foto 2e van r.) en Sandra Malki (Toerisme-Saxion Hogeschool, foto 2e van l.).

Hun eerste creatie werd op vrolijke manier gemaniquineerd door Thomas Welle (foto 3e van l.), de vriend van Annebel. Thomas  is zelf ook oud-student van de minor Ondernemerschap. Eerder deze minor was zijn dans-act ook al goed voor een Oscar tijdens de 30 Seconds of Sales-finale. Daar zat toen echter geen geldprijs aan. Nu dus wel. De 1000 piek komt het team goed van pas bij het produceren en verkopen van hun eeste serie broeken.

Jury kiest voor meest duidelijke Elevator Pitch

Natuurlijk heeft het duurzaam-wonen-project van BambooBlox heel veel potentie, maar de jury viel in haar uitleg toch wel een beetje over de flinke dosis productgerichte vaktaal (Michel Splint, IBM: “Soms dacht ik waar gaat dit over?”).
De vakjury van deze Elevator Pitch-editie bestond naast Michel Splint (IBM, foto onder l.) verder uit Marielle Wiegmans (Advieseur Qredits en investeringssupport ondernemers, foto midden) en Michel van Egmond (Visma boekhoudsoftware, foto r.)

Succes verpakt in pure blijheid

Natuurlijk zijn prijswinnaars per definitie fotogeniek, maar de pure blijheid van deze jonge ondernemers straalt er al de hele minor af. De samenwerking en de minorresultaten zijn al tijden voorbeeld voor velen. Na veel nét-niet-prijzen nu dus het volle licht op Dwest. Mooi.
Overigens is het ook wel even leuk om te melden dat team Dwest liefst 4 van de 5 te behalen badges verdienden. Tijdens de prototype party kregen ze er – samen met nog 6 teams – een voor ‘Groot Potentieel’, verder een als team van de week, een voor top-10-plek 30Sec en nu dus een voor top-6 Elevator Pitch (‘Cicero’). Ook mooi.

Tekst en foto’s: Alex van Heeswijk